KONSTRUKTA PROJEKT A1

BREZMEJNA USTVARJALNOST IN DOMIŠLJIJA

Igrača Konstrukta hitro vzbudi radovednost in razvname otroško domišljijo. Otrok lahko iz lesenih modulov po svojih izvirnih zamislih ali priloženih načrtih sestavi svoj svet živali, stavb, vozil ali domišljskih objektov in se nato z njimi igra. Konstrukcijska igrača razvija logično mišljenje, pozornost in vztrajnost, pri tem pa otroka pomirja prijeten občutek lesa. Usklajeno gibanje rok in oči spodbuja njegove fino motorične sposobnosti, poveča pa tudi prostorsko predstavljivost. Skozi igro otrok raziskuje, rešuje težave in se uči tehničnih zakonitosti. Še bolj zanimivo je v krogu prijateljev, kjer prideta do izraza tudi sodelovanje in živahna izmenjava idej. Ustvarjalnost in domišljija sta temelj prihodnosti naših otrok.

IGRA Z NARAVNIMI MATERIALI

Igrača Konstrukta je v celoti narejena iz naravnih materialov. Bukov les prihaja iz slovenskih gozdov, s katerimi že prek sto let odgovorno gospodarimo in jih trajnostno negujemo. Na Kočevskem, kjer izdelujemo igračo, smo posebej ponosni na starodavni pragozd Krokar. Od tod se je bukev po zadnji ledeni dobi razširila po vsej Evropi in narekovala razvoj celotnega kontinenta. Pragozd Krokar velja za UNESCO svetovno naravno dediščino. Les je vrhunski, obnovljivi material, ki med rastjo iz ozračja veže veliko CO² in ga v sebi ohrani do razpada ter s tem ugodno vpliva na podnebje. Bukov les za igračo ni obdelan ne z barvami ne z lakom, zato je zdrav in ohranja vse naravne značilnosti. Tudi vezniki so izdelani iz okolju prijazega, naravnega kavčuka.

KVALITETNA IGRAČA ZA VEČ GENERACIJ OTROK

So stvari, v katerih zlahka prepoznamo trajno vrednost. Narejene so kakovostno in s pozornostjo, tako da nas dolgo spremljajo in se nam priljubijo. Tudi do dobre igrače, ki nas razveseljuje razvijemo čustven odnos in znamo ceniti njeno vrednost. Upamo, da se bodo z njo igrali tudi naši otroci in morda celo vnuki. Z univerzalno, kakovostno igračo iz naravnih materialov lahko otroku ponudimo bogate izkušnje in mu privzgojimo spoštljiv odnos do dobrin. Igrača Konstrukta je zagotovo ena takšnih: natančno domišljena, preprosta, trpežna in pristna kot otrokov odnos do sveta, ki ga spoznava.

OBLIKOVANO IN IZDELANO V SLOVENIJI

Igrača Konstrukta se izdeluje v najbolj gozdnati pokrajini Slovenije, na Kočevskem. Širše območje se ponaša z večstoletno tradicijo izdelovanja lesne galanterije, znane kot suha roba. Generacije lesarjev so skozi čas izoblikovale prečiščene, funkiconalne oblike uporabnih predmetov, ki so se prodajali daleč po Evropi. Iz te tradicije in podedovanega znanja izhajajo tudi današnji mojstri obrti. Igrača priznanega slovenskega oblikovalca Nika Kralja nastaja v domačih obrtniških delavnicah, kjer obdelujemo les iz naših gozdov.