prastol - 2016

1.MESTO: INES ROTAR, CHAIR IN PICTURE, SLOVENIJA

Stol v sliki je poklon naravi, hitro in enostavno se spremeni iz čudovite stenske slike tekstur v udoben stol. Enostavno ga snamemo s stene in ga s hitrim prepogibanjem zložimo. Stol prav tako rešuje problem manjših stanovanj, saj ga imamo lahko ko ga ne uporabljamo na steni in nam služi kot čudovit okras.

2.MESTO: JURADO MICHAEL, ORIGIN, FRANCIJA

Nepravilnost, brez ravnih linij, preprostost, to je nekaj ključnih besed, ki se jih spomnim od tega popoldneva v parku. Želel sem, da uporabnik začuti točno to, kar sem jaz začutil, ko sem sedel ob vznožju tega drevesa.
Občutek pomiritve kljub nepravilnostim in neravninam lesa, občutek preprostosti kljub naključnim oblikam, ki me obkrožajo. »Ko pogledam naše hiše, me preseneti to zaporedje ravnih linij in krivulj, ki se mi ne morejo izogniti temu, da so umetne. Samo človeštvo si, kot kaže, predstavlja in ustvarja ravne črte. V naravi, tako kot v vesolju, ne obstajajo.»

3.MESTO: JASNA HROVATIN IN ROK HROVATIN, PICCCHAIR, SLOVENIJA

Stol picCHAIR služi kot dodatno sedišče, ki ga uporabimo kadar potrebujemo večje število sedišč. Uporaben pa je tudi kot odlagalna mizica ob jedilni mizi, kavču postelji ipd. Stol je zasnovan tako, da ga lahko hitro razstavimo in sestavimo. Ime stola je picCHAIR, saj lahko njegovo sedežno ploskev obesimo na steno kot sliko, oziroma kot dekorativni predmet. Sedišče je obdelano na različne načine, s tem se stol približa potrebam in željam različnih ciljnih skupin, poleg tega pa omogoča tudi povsem personificirano obdelavo glede na specifične želje naročnika.

POSEBNA OMEMBA: SNEŽANA JEREMIĆ, PANJ, SRBIJA